Galleria 2003 logo

Olli Lehtinen 6. - 29.6.2003

<< takaisin <<

SILMÄHERMON SURKASTUMIS PERFORMANSSI

Silmähermon surkastumis performanssi kuvaa silmäsairautta, joka vie kantajaltaan pikkuhiljaa näön. Esitän tämän neljän päivän performanssin veistosnäyttelyni päätyttyä kesäkuun 2003 viimeisellä viikolla.

Gallerian seinät ovat performanssin alussa valkoiset. Lattia on peitetty kahteen kertaan kartongilla ja teipattu tiiviiksi. Olen tuonut galleriaan 40 litraa mustaa lateksimaalia. Mustaa maalia on kaadettu matalaan maaliastiaan, johon kastan käsiäni ja jalkojani. "Maalaan" kämmenilläni ja aamutossujen pohjilla mustan maalin seiniin ja lattiaan.

Gallerian keskellä on sänky patjoineen ja peitteineen, tietokone, pöytä, pöytävalaisin, tuoli ja yöpöydällä ovat pistekirja, nauhuri ja kasettikirja. Minulle voi lähettää galleriaan sähköpostia osoitteeseen:

olli.lehtinen@pp.nkl.fi. Tai soittaa: 044 566 9128.
Galleriaan näkee esteettömästi kaikkina vuorokauden aikoina.

Asun galleriassa neljä vuorokautta. Käyn muutaman kerran suihkussa ulkopuolella. Liikun tilassa yöpuvussa. Kastan usein käteni ja aamutossuni mustaan maaliin. Pikkuhiljaa lattia alkaa värjäytyä mustaksi jalkojeni painalluksista ja seinät samoin kätteni painalluksista sekä hapuilu jäljistä. Tarkoitus on kuvata taudin asteittaista etenemistä. Seinät ja lattia mustenevat kunnes ne ovat sille korkeudelle asti mustat, minne sormenpääni ylettyvät. Piirrän myös paksulla, mustalla hiilellä seiniin.

Vietän aikaani galleriassa kuuntelemalla sanomalehtiä tai sähköpostia, luen pistekirjaa pöydän ääressä tai kuuntelen kirjakasetteja sängyllä. Olen vetänyt johdon kasettinauhurista Mannerheimintien puoleiseen nostettuun kaiuttimeen. Näin ohikulkija voi tovin kuunnella tarinaa kirjakasetilta. Yölamppu valaisee öisin pimeätä galleriaa ja ulkoapäin voi havainnoida performanssin edistymistä. Päivällä halukkaat voivat tulla näyttelytilan avoimesta ovesta sisään juttelemaan.

Sunnuntai iltana kello 20, on gallerian etuosan tarkoitus olla lattia mukaan lukien, noin kahden ja puolen metrin korkeudelle saakka täysin musta.

Helsingissä 16.6.2003. Olli Lehtinen

<< takaisin <<


© Copyright EUCREA Finland 2002   webmaster   Ismo Helen   05.10.2002