Galleria 2003 logo

Lasipalatsin Näyttelytila, Tapahtumakalenteri

 Etusivu 
 Tapahtumakalenteri 
 Keskusteluryhmä 
 Kutsu 
 Info 
 Cam & chat 

Galleria 2003:n näyttelyt ja tapahtumat


Sini Purhonen

"Valon kosketuksia" 5.12. - 28.12.2003

Avajaiset torstaina 4.12.2003 kello 17 - 19.00

Tervetuloa!

"Työni lähtevät kehittymään useimmiten luonnon vaikutelmista. Erityisesti muistikuvat lapsuuden kesistä voimistuvat, kun maisemat konkreettisesti muuttuvat.

Viime vuosina minua on yhä enemmän kiinnostanut valon yhdistäminen eri materiaaleihin ja teosteni suhde tilaan.

Tehokkuus vaatii tekniikkaa ja vauhtia. Kiire leikkaa helposti ihmisen irralliseksi ja suhde luontoon pirstaloituu. Samalla yhä enemmän ihmisiä putoaa vauhdista ja vammautuu.

Näyttelytila Galleria 2003 on keskellä pääkaupungin vilkasta sykettä. Haluan valoteoksillani kutsua luonnon ja valon voimia tämän hetken kiihkeää rytmiä rauhoittamaan."

 


Kaija Ekebom maalauksia, valokuvia ja installaatioita

"Sirpaleita liimaa"- näyttely on avoinna 7.11.-30.11.-03

Avajaiset 6.11.2003 kello 17-19, Tervetuloa!

Kuvat kertovat elämästä, kivusta, sirpaleiden kokoamisesta monien viisaiden hellien käsien auttamana
Kaija Ekebom

 


Jenni-Juulia Wallinheimo tekstiiliveistoksia

"Mä en kestä"- näyttely on avoinna 9.10-2.11.

Avajaiset 9.10.2003 kello 18 - 20, Tervetuloa!

Jenni-Juulia sairastaa osteogenesis imperfectaa eli synnynnäistä luustonhaurautta. Hän vertaa sairauttaan munaan, marenkiin, balsalennokkiin tai hyönteisen siipeen; aina vaarassa sälähtää sirpaleiksi kuin lasi, kuivakukka, saippuakupla tai sokerikoriste.

Jenni-Juulia pohtii töissään särkymistä ja kovan ja pehmeän kontrastia niin yksityisen ihmisen elämässä kuin yhteiskunnassakin. Koristeellisten yksityiskohtien kautta hän tarkastelee myös kriittisesti kulttuuria, jossa yksilö näkyy ja määritellään lähes aina ulkoisena, ruumiillisena olentona.

 


Eero Österbergin henkilökuvia 12.9. - 5.10.2003

"Jokainen ihminen on taulun arvoinen"

Avajaiset torstaina 11.9.2003 kello 17 - 19.00 Tervetuloa!

Yleensä muotokuvia maalataan heistä, joiden yhteiskunnan hyväksi tekemää työtä halutaan kunnioittaa. Ja yleensä tällainen muotokuva korostaa kuvattavan asemaa ja vaikutusvaltaa

Kuvaukseni kohteena olevilla ihmisillä ei ole odotettavissa näyttävää julkista uraa. Ajattelen kuitenkin, että jokainen elämä on tarpeeksi arvokas kuvattavaksi. Tuttavistani henkivä mietteliäisyys, ihmettely tai vilpitön ilo ja elämänmyönteisyys ei jätä kylmäksi.

Työt kuvaavat loppujen lopuksi yhtä paljon taiteilijaa kuin mallia. Maalauksia tehdessä olen pohtinut omaa suhdettani vammaiseen lähimmäiseen.

Olen saanut tilaisuuden opetella nöyrää suhtautumista monenlaisuuteen.

 


avoinna ma - su 11 - 18

Annette Virkkala ja Hilkka Korhonen, 18.8. - 7.9.2003

"Elämä on hengenvaarallista" maalauksia

Elämä on hengenvaarallista

Näyttelytyömme ovat kuvia matkalta.

Me putosimme eli sairastuimme kesken matkaa.

Luovuus antaa ihmiselle voimaa kestää pelottavatkin tilanteet.

Muutokset eivät ole aina negatiivisia.

Huomasimme löytävämme aivan uusia soundeja ja värejä elämään.

" Nyt näen yhä selvemmin yhteiskuntamme hierarkian ja eriarvoisuuden ja tiukasti materiassa kiinnipitävät siteet". "Terapia sana on aina väärä, oikeastaan sitä ei ole olemassakaan on vain elämä värit sinä ja minä."

 


Mirja Kurki ja Tuula Tantanen, 1.- 16.8.2003

"Vihanneksia ja suurmiehiä" lino- ja puukaiverruksia

Mirja Kurki ja Tuula Rantanen työskentelevät Riilahden toimintakeskuksen luovan työn ryhmässä. Ryhmä toimii Espoon kaupungin kehitysvammahuollon työtoiminnan puitteissa. Tekemisen motiivi, ideat syntyivät omista harrastuksista ja opinnoista. Yksi valmis teos johdatti toiseen, kokonaisuus alkoi hahmottua jo syksyllä 2002.

 

Talvikauden 2002 -03 työskenneltyään Mirja Kurjella oli puupiirros sarja "Vihanneksia".

Tuula Rantasen "Suurmiehiä" pohjautui laajaan kulttuurin- ja historian harrastukseen.

 


Tiina Korpimäki 4.7. - 27.7.2003

"Mielen maalauksia -sisäinen huuto
- olen itseeni sidottu"

Kuvataiteen tekeminen alkoi raskaan henkisen prosessin jälkeen ja on jatkunut antaen sanat sisäisen huudon ilmaisulle. Fyysisesti "erilaisena" syntyneenä, mutta sen vasta aikuisena hyväksyneenä, olen töitteni kautta saanut ilmaista monenlaisia tunteita, tilanteita ja ajatuksia koetusta ja nähdystä.

Olen kokopäiväinen maalari, syntynyt -66 Seinäjoella ja asun juuri nyt Kouran kylässä Nurmossa Seinäjoen kupeessa. Kylä-yhteisö on pieni, olenkin saanut elää melko "erakkona" - omasta tahdosta sekä työskennellä täysin rauhassa täällä suurten kuusten keskellä.
--Toivon, että "näette" mielessänne tänne!!


Olli Lehtinen 6.6. - 29.6.2003

veistosnäyttely LUURANKO

Luuranko - Tarinoita vammautumisesta, toiseudesta, pelosta ja sovinnosta.

Olli Lehtisen veistokset kuvaavat ihmisen hillitöntä elämäntietä sekä niitä moninaisia tunteita, joita vammaisuuteen liittyy. Näyttelyn veistokset syntyvät yhdistämällä rottinkia ja poltettua savea.

Veistosnäyttelyn päätyttyä Lehtinen esittää nelivuorokautisen performanssin 26.-29.6. Silmähermon surkastumisperformanssilla hän haluaa kuvata näön hämärtymiseen liittyvää prosessia.

>> SILMÄHERMON SURKASTUMIS PERFORMANSSI <<


Hannu Nikander     8.5. – 1.6.2003

”Toiset meistä” Akryylimaalauksia

Onnettomuuden myötä maalaaminen tuli elämääni, ensin harrastuksena ja muutaman Vuoden kuluttua opiskelun kautta siitä tuli uusi ammatti.

Lähes kymmenen vuotta maalausteni pääosassa oli ihminen. Vuonna –92 astuivat Eläimet maalauksiini, Aiheet tulevat eteeni sattumanvaraisesti kulloisenkin mielialan ja ympäristön tapahtumien vaikuttaessa valintoihin. Jotkut eläimet tempaavat mukaansa vauhtiin, toiset taas hiljaiseen pohdintaan.

Haluan teosten rauhallisuuden ja kauneuden herättävän katsojassa ajatuksia, elävän Oman elämänkokemuksensa kautta hetken ajatuksissaan, haaveissaan ja muistoissaan.


Mirja Airas     3.4. - 4.5.2003

Ilon pyörä jatkaa pyörimistään

Kokonaisuus muodostuu Mirja Airaksen tapaan tutuista hiilipiirroksista sekä pitkästä aikaa myös muutamista akvarelleista.
  Hullunkurisin nimin varustetut piirrokset ja maalaukset pelkistävät valon ja varjon puoliabstrakteihin kuvahahmoihin, joiden aiheet lienevät usein ihan tavallisissa kotiympäristön kapineissa.
  Taiteilijan silmin nähtynä arkikin voi olla täynnä fantasiaa, mistä on hyvä ponnistaa myös vammaisten vuoteen ja levittää iloa elämään.

 


Pekka Luhta     6.3. - 30.3.2003

INFORMER

Näyttelyni Informer tulee toimimaan kolmivaiheisena performatiivisena tapahtumana.

Ensimmäisessä vaiheessa teen näyttelytilassa sarjan maalauksia suorana informaationa käyttäen siveltimenä oikeaa kättäni, joka amputoitiin 1971 ranteen yläpuolelta. Kutsun maalauksia maisemiksi yhdistämättä tätä nimitystä käsitykseen perinteisestä maisemakuvasta. Ihon kosketus väriin ilmiantaa eletyn maiseman, joka herättää muistoja. Maalaaminen jatkuu niin kauan kuin on tarpeellista kontrolloimattomien muotojen näkyviin saattelulle.

Toisessa vaiheessa liitän maalausjaksoon mukaan tulkinnan: kirjoitan maalaamistani muodoista kriittisen tekstin, jonka heijastan tietokoneen näytöltä näyttelytilaan niin, että sen valmistumista voidaan seurata samanaikaisesti ja kommentoida niin kuin sitä edeltänyttä maalausprosessiakin.

Pekka Luhdan tekstejä maalausjaksolta

Kolmannessa vaiheessa näyttelytilaan jää maalatut muodot, kritiikki ja jäljet tapahtuman yksityiskohdista. Sellaisena se tulee viittaamaan työskentelyaikaan tilassa, muotoihin, joilla on oma jatkuvuutensa tilan ulkopuolella sekä kirjoituksena, mikä viittaa rinnakkaisiin tekstien tuottamistapoihin ja tekstien lukemistapojen ja tulkinnan avoimuuteen.


Susanna Autio     7.2.-2.3.2003

Poikkeamat

Jo vanhentuneiden lääkärikirjojen rujo kuvitus on ollut lähtökohtana Susanna Aution näyttelyn pronssiveistoksille. Kauhugalleriamaiset ihmiskehon perusihanteen poikkevuudet on näyttelyssä asetettu ylväinä ja omanarvontuntevina jalustalle. Epämuodostuneet ihmiskohtalot ovat lasikuvun alla kuitenkin yhä tarkastelun ja ihmettelyn kohteina.

Isokokoisten tablettien, pillereiden ja kapselien muodostama installatiokokonaisuus muistuttaa sokeasta luottamuksestamme nykylääketiedettä kohtaan, uskostamme lääketeollisuuden kykyyn piilottaa poikkeavuus ja erilaisuus.

Terveys on purkissa, kauneus ja hyvä olo löytyy purkista. Koristeelliset ja kauniit lääkepurkit kertovat tarpeestamme mielihyvään, kontrolliin omasta mielestämme ja vartalostamme. Tyydyttääkö purkin sisältö kuitenkaan tarpeemme?


osa työstä, Kuolema vierailee vanhainkodissa Rafael Wardi     9.1. - 2.2.2003

”MANUS -elämän käsikirjoitus”

Rafael Wardi tuo esiin herkissä töissään ihmisen, myös kärsivän. Näyttelyn nimi "Manus" viittaa käteen ja käsikirjoituksiin. Osa näyttelyn töistä on tutkielmia apua hakevista käsistä ja siitä kuinka herkkä ja haavoittuva käsi on.

Työt ovat uusia, kuin käsikirjoituksia, muistiinmerkittyjä hetkiä tien varrelta.

Muistumia taiteilijan kohtaamista ihmisistä näkyy tummasävyisissä kasvotutkielmissa ja uusissa pastellitöissä.


Lasipalatsin näyttelytila

Mannerheimintie 22-24   00100 HELSINKI, puh. 09-627 304

avoinna ti - pe klo 12.-18.00, la - su klo 12.-18.00


© Copyright EUCREA Finland 2002   webmaster   Ismo Helen   30.11.2002